Sommaraktiviteter

Fiske – Prova att fiska i den vackra Öreälven. Här finns fina vatten för flugfiske och harren och öringen står i bakvattnet och väntar på din torrfluga. Fiskekort finns att köpa i samband med att du hämtar nyckeln. Läs mer om Öreälven


Backfors Gård – Turridning, körning, kurser, ridläger och lektioner med Öreälvens kuperade terräng och de djupa skogarna i Västerbottens inland runt oss. Här är det naturliga samspelet mellan hästen och människan alltid i fokus och de vill att alla som kommer dit ska känna glädjen som hästarna ger tillbaks vid en bra hantering.


Balfors event – Ett eventföretag som specialiserat sig på aktiviteter av olika slag. De har ett stort varierat utbud av aktiviteter och utökar ständigt för att alltid kunna
leverera det allra senaste och populäraste. Finns på deras aktivitetsanläggning utanför Bjurholm.


Bjurholms Golfbana – Bjurholms populära golfbana är ett naturparadis för golfspelare. Här erbjuds besökarna en oförglömlig tur genom ett vackert och kuperat landskap. Det är inte obligatoriskt att vara medlem i någon klubb för att spela golf i Bjurholm då banan är tillgänglig för Pay & Play. Däremot måste alla som vill spela ha ett Green Card.


Bjurholms hembygdsgård – Fjorton byggnader i 1800-talsmiljö, inredda med föremål som samlats in i bygden. På området står även ett av de äldsta timrade husen i länet, en lada flyttad från Agnäs med årtalet 1671 inristat. Grillplatser finns på området. Under juli månad håller serveringen öppen och då finns även viss möjlighet till visning.


Bjurholms Kyrka – Bjurholms Kyrka reser sig stolt över Bjurholms tätort. Under sommaren är kyrkan öppen dagtid och det finns möjlighet att boka en guidad tur för att lära sig mer om kyrkan, dess inventarier och historia.


Klangvägen – Klangvägen är en unik vandringsled som kantas av ljudkonstverk utformade av konstnärer från Umeå- regionen. Konstverken är utformade på ett sådant sätt att det via en aktiv handling från vandrarna uppstår ljud. Förutom ljudkonstverken bjuder leden dessutom på god motion och magnifika vyer från Rågbergets topp samt vid vattnets fascinerande framfart längst Öreälven. Det är gångavstånd från stugbyn.


Älgens Hus – Älgens Hus är Europas första älgpark med tama älgar! Här fascineras stora som små av skogens konung på ett sätt som aldrig tidigare varit möjligt! Det kan kännas stort och overkligt att få gå in till älgarna och möta de gigantiska djuren, men det är ett helt naturligt inslag vid ett besök på Älgens Hus. Möjligheten att klappa älgarna gör upplevelsen på Älgens Hus unik, men hela vistelsen på området är ett spännande äventyr, oavsett ålder.